Voglio Mobili

Shop

Termeni și condiții

INFORMATII GENERALE

Utilizarea site-ului www.vogliomobili.ro implica acceptarea termenilor si conditiilor expuse in continuare. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a termenilor si conditiilor. De asemenea www.vogliomobili.ro isi rezerva dreptul de a face modificari ale acestor prevederi fara vreo notificare sau comunicare prealabila. Accesand pagina www.vogliomobili.ro termeni si conditiile aplicabile pot fi consulatate in cea mai recenta versiune a acestor prevederi.

In acest sens, va rugam sa cititi cu atentie conditiile noastre si termenii contractuali prezentati in continuare inainte de utilizarea site-ului si inainte de a face o comanda. Folosirea acestui website si plasarea de comenzi online semnifica acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste termenii si conditiile maijos mentionate, contractul de vanzare perfectandu-se prin plasarea unei comenzi confirmate.

Dreptul de proprietate

Site-ul www.vogliomobili.ro.ro si intreg materialul prezentat in cadrul acestuia (text, poze, logo, elemente de grafica web etc) apartine societatii VOGLIO-MOBILI SRL, fiind protejate de legislatia romana privind protectia drepturilor de autor, respectiv cea privind protectia drepturilor de proprietatea intelectuala si industriala.

Folosirea sau modificarea fara acordul expres scris al VOGLIO-MOBILI SRL a informatiilor sau a oricaror date anterior enumerate exemplificativ, de pe www.vogliomobili.ro.ro, nu este permisa si se pedepseste conform legilor in vigoare, iar persoana raspunzatoare va fi obligata la repararea integrala a prejudiciului produs.

 

TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE

 1. DEFINITII SI TERMENI

VOGLIO MOBILI sau Vanzatorul – Societatea VOGLIO-MOBILI SRL cu sediul in localitatea Dumbravita, str. Henri Coanda, Nr. 24/1, judetul Timis, J35/3998/2017, CUI 38326145 capital social 200 ron organizata si autorizata conform si in baza legii romane.

Cumparator – persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care efectueaza o Comanda pe Site.

Utilizator – orice persoana fizica/juridica inregistrata pe Site sau care viziteaza Site-ul care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Client – orice persoana fizica/juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre VOGLIO-MOBILI SRL (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre VOGLIO-MOBILI SRL si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

Continut

 • toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
 • continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
 • informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
 • informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
 • date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

 

Nume utilizator sau Nickname – pseudonim prin care un anumit Utilizator/Client/Cumparator poate adauga Continut pe Site. Nickname-ul este asociat informatiilor din Site ale Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului sub denumirea de “Nume Utilizator”.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.).

Site sau Website – domeniul www.vogliomobili.ro si subdomeniile acestuia. Acestea includ toate paginile web apartinand VOGLIO-MOBILI SRL care pot fi accesate prin adresa www.vogliomobili.ro, prin intermediul caruia UTILIZATORUL are acces la informatii privind serviciile si produsele oferite / asigurate de catre VOGLIO-MOBILI SRL. Prezentul site cuprinde: texte, imagini, baze de date, produse, logouri, softuri, animatii, filme, oferte si orice fel de informatii, reclame, etc. si consituie „continutul” site-ului www.vogliomobili.ro.ro care este in intregime proprietatea societatii VOGLIO-MOBILI SRL.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si/sau Servicii de pe Site.

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Bunurilor si Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre VOGLIO-MOBILI SRL, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

Taxa de timbru verde – valoarea exprimata in lei, platita de catre Vanzator catre societatea autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, astfel cum este prevazut de legislatia in vigoare.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

 1. INCHEIEREA CONTRACTULUI

2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail sau orice alt mijloc de comunicare la distanta) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita automat de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii, are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii si incheierea contractului de vanzare la distanta. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. VOGLIO-MOBILI SRL nu considera in nici un moment o COMANDA neconfirmata ca avand valoarea unui CONTRACT.

2.4. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

2.5. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul in care exista o confirmare electronica a vanzarii (e-mail, sms sau apel telefonic) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urma. Mai mult, inainte de a valida comanda Cumparatorului si inainte de a expedia produsele, VOGLIO-MOBILI SRL are dreptul sa contacteze Cumparatorul, prin orice mijloc disponibil / agreat de VOGLIO-MOBILI SRL, pentru a obtine confirmarea personala de catre Client a datelor sale de identificare si livrare. Clientii accepta ca VOGLIO-MOBILI SRL nu poate fi fortat sa valideze/livreze produse catre persoane care nu au confirmat datele de livrare si identificare.

2.6. Dupa plasarea comenzii, pentru motive justificate, vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula comanda consumatorului/cumparatorului, fara o notificare prealabila, iar acesta va primi inapoi banii incasati de Vanzator, in termen de 30 zile.

2.7. Ofertele si preturile afisate pe site-ul www.vogliomobili.ro sunt valabile maxim 24 ore.

 1. OBIECTUL CONTRACTULUI

3.1. Obiectul Contractului il constituie produsul/produsele si serviciile prezentate pe site si cu privire la care Cumparatorul si-a exprimat optiunea de a le cumpara, prin generarea unei comenzi pe Site, confirmate de catre VOGLIO-MOBILI SRL.

3.2. Cumparatorul va verifica inainte de plasarea comenzii descrierea si caracteristicile produselor de pe site, precum si cantitatea.

3.3. VOGLIO-MOBILI SRL are dreptul de subcontracta alte persoane fizice sau juridice cu scopul onorarii unei comenzi si pentru livrarea oricarui produs comandat pe site. In acest sens, dreptul la a apela la furnizori sau producatori terti nu este conditionat de notificarea sau acceptul Cumparatorului.

 1. PRETUL CONTRACTULUI

4.1. Ofertele si produsele prezentate pe site-ul www. vogliomobili.ro sunt disponibile in limita stocului disponibil sau in limita stocului detinut de furnizorii VOGLIO MOBILI SRL.

4.2. Pretul produsului/produselor este acela mentionat in confirmarea de comanda transmisa expres, conform art. 2.5. Toate preturile afisate includ TVA, in cuantumul prevazut de actele normative in vigoare.

4.3. Pretul poate fi modificat de catre VOGLIO MOBILI SRL, in orice moment, fara preaviz, in functie de stocul disponibil si de preturile primite de la furnizori/producatori, dar se aplica doar comenzilor plasate dupa modificarea preturilor. Cu ocazia confirmarii comenzii, VOGLIO MOBILI SRL va indica pretul exact al produselor, cu indicarea costului transportului si altor servicii daca sunt solicitate de client si acordate de VOGLIO-MOBILI SRL.

4.4. Pentru a fi aplicabil, pretul produsului trebuie sa fie sincer si serios. Astfel, Vanzatorul atentioneaza asupra faptului ca pot exista teoretic cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale Site-ului sau erori, pretul afisat pe Site poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, VOGLIO-MOBILI SRL isi cere scuze de neplaceri si va informa Cumparatorul asupra pretului corect. Cumparatorul poate renunta la comanda daca nu este de acord cu pretul comunicat, dar societatea nu se angajeaza sa livreze produse la preturi derizorii.

4.5. Pretul afisat nu include costul transportului sau altor servicii oferite de catre VOGLIO-MOBILI SRL. Conditiile in care transportul si alte servicii se asigura de societate vor fi mentionate pentru fiecare comanda in parte, in functie de valoarea comenzii, a volumului si greutatii produselor, de distanta de parcurs sau promotiile valabile.

4.6. Promotiile si reducerile de pret oferite utilizatorilor www. vogliomobili.ro nu se pot cumula, decat in cazul in care Vanzatorul prevede expres aceasta posbilitate.

 1. MODALITATEA DE PLATA

5.1. Plata pretului se va efectua integral la momentul efectuarii comenzii pe site.

5.2. Neplata sau plata partiala a pretului nu creeaza nicio obligatie in sarcina Vanzatorului. Comandata se va considera plasata la momentul primirii notificarii de catre Cumparator, pe cale electronica sau telefonic, din partea Vanzatorului, in conformitate cu art. art. 2.2. si numai ulterior achitarii integrale a pretului produsului sau produselor disponibile.

5.3. Modalitati de plata:

 1. Prin utilizare unui card de debit si plata sumei reprezentand pretul integral al produselor, in conturile bancare ale VOGLIO-MOBILI SRL.
 2. Prin utilizarea unui card de credit, in conditiile contractuale prevazute de Banca emitenta a cardului
 • Prin Ordin de plata, pe baza facturii emise de VOGLIO-MOBILI SRL, in urma comenzii plasate pe site si indicarii exprese a modalitatii de plata a ordinului de plata. Pe ordinul de plata se va mentiona obligatoriu numarul sau informatiile comenzii indicate de VOGLIO-MOBILI SRL. In aceste cazuri, Contractul se va considera incheiat numai dupa creditarea contului bancar al VOGLIO-MOBILI SRL cu intreaga suma reprezentand pretul produselor comandate. In toate cazurile, VOGLIO-MOBILI SRL are dreptul sa suspende termenul de livrare pana la confirmarea efectuarii platii si creditarii contului bancar cu suma reprezentand pretul integral.
 1. Prin transfer bancar si plata sumei reprezentand pretul integral al produselor, in conturile VOGLIO-MOBILI SRL, conditiile art. 5.3.iii. fiind aplicabile.
 2. LIVRARE

6.1. Livrarea produselor se poate face intr-un interval de minim de 48 ore si maxim 60 de zile, din momentul in care s-au validat toate detaliile comenzii si numai daca pretul a fost achitat integral si creditat in conturile VOGLIO-MOBILI SRL.

6.2. Toate informatiile/modalitatile folosite pentru descrierea bunurilor pe site nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare, livrare, stocuri, preturi. Produsele sunt disponibile in limita stocului VOGLIO-MOBILI SRL sau in limita stocului disponibil al furnizorilor sau/si producatorilor cu care VOGLIO-MOBILI SRL desfasoara relatii comerciale, in functie de natura, tipul si caracteristicile concrete ale produsului sau produselor comandate.

6.3. Livrarea se realizeaza la adresa de livrare definita si indicata de catre Cumparator, utilizand curieratul extern subcontractat sau echipa de livrare a VOGLIO-MOBILI SRL. Produsele se afla in ambalajul original al producatorului sau furnizorului si sunt asigurate pe tot parcursul transportului, pana la livrare.

6.4. Transportul este asigurat numai pana in fata imobilului indicat prin adresa de catre Cumparator, VOGLIO-MOBILI SRL neasumandu-si nicio obligatie de livrare sau manipulare a produsului sau a produselor comandate in interiorul imobilelor sau ale altor spatii indicate de Cumparator. Toate produsele se livreaza demontate (cu exceptia produselor realizate dintr-o singura componenta), in colete, pentru a putea fi transportate in siguranta.

6.5. Cumparatorul are obligatia sa desfaca si sa verifice din punct de vedere cantitativ si calitativ coletele, pe baza etichetarii acestora, sa desfaca si sa verifice, integritatea coletelor fragile precum si a componentelor fragile ambalate (ex. piese din sticla) si sa aduca la cunostinta VOGLIO-MOBILI SRL orice nereguli, in cel mai scurt timp, dar nu mai mult de 48 de ore de la livrare.

6.6. Cumparatorul are obligatia montarii produselor primite, cu respectarea instructiunilor expres indicate in documentele ce insotesc produsele si asigurate de catre producator sau de catre furnizor. Montajul produselor se va efectua numai cu obiectele de feronerie, plastic, textil etc., ce insotesc produsele si furnizate de producator. Utilizarea oricaror alte elemente sau obiecte straine pentru montajul sau instalarea produselor comandate conduce automat si de drept la pierderea garantiei.

6.6. In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, a respingerii de catre banca emitenta a cardului sau a tranzactiei, a invalidarii tranzactiei de catre procesatorul de carduri, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a denunta unilateral contractul, fara ca acest lucru sa se considere o incalcare a Contractului.

 1. DREPT DE RETRAGERE

7.1. Potrivit legislatiei in vigoare, Cumparatorul are dreptul sa notifice in scris Vanzatorului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului, cu suportarea integrala a cheltuielilor de returnare.

7.2. Cumparatorul este informat asupra faptului ca, in cazul in care produsele a caror returnare prezinta urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri mecanice, electrice sau de orice alta natura sau, dupa caz, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.

7.4. Produsele trebuie returnate in starea de produs nou si insotite de toate accesoriile (inclusiv feroneria si orice alte elemente livrate cu produsul pentru montajul si instalarea acestuia), documentele originale (factura fiscala, bon fiscal, fisa tehnica, manual de utilizare, certificat de garantie), bine si corespunzator ambalate si protejate pentru transport.

7.5. Produsele care au fost comandate pe dimensiuni speciale sau in urma oricaror indicatiile specifice ale Cumparatorului, indiferent de natura acestora, nu vor putea fi returnate. Aceste produse au fost confectionate special si specific pentru Cumparator. Prin astfel de produse la comanda se intelege orice produs care a fost personalizat dupa preferintele Cumparatorului/Clientului (dimensiune: lungime, latime, inaltime; material de suprafata etc.) – prin specificarea unui cod de material sau orice alta modificare fata de modelul standard prezentat in pagina de produs, conform art. 16 pct. c, din Ordonanta de urgenta nr. 34/2014.

Totodata, sunt exceptate de la exercitarea dreptului de retur urmatoarele: serviciul de montaj al produselor sau a altor servicii expres solicitate, daca Cumparatorul a exprimat in prealabil acordul expres pentru executarea acestuia, produsele care se pot deterioara sau degrada rapid, produsele ce sunt parte a unui ansamblu si nu pot fi, prin natura acestora, separate de celelalte elemente componente.

7.6. In cazul exercitarii dreptului legal de returnare a produsului, rambursarea contravalorii acestuia se va face in cel mult 30 de zile de la data solicitarii returului, prin aceeasi metoda de plata sau printr-o alta metoda agreata de VOGLIO-MOBILI SRL si care asigura restituirea integrala a pretului achitat.

7.7. Daca se doreste returnarea unei saltele, canapele, paturi, scaune, tabureti, fotolii, coltare, sau a oricarui produs ce presupune elemente acoperite cu materiale textile similare celor enumerate,  in termenul legal al dreptului de retragere, VOGLIO-MOBILI SRL are dreptul sa aplice o taxa pentru acoperirea costului, dupa caz, de igienizare, retapitare sau efectuarea oricarei proceduri pentru revenirea produsului in stare corespunzatoare unui produs nou.

7.8. Daca Cumparatorul nu impacheteaza corespunzator pentru protejarea/manipularea produselor returnate, curierul este indreptatit sa nu preia, pe cheltuiala VOGLIO-MOBILI SRL bunurile notificate pentru retur. Daca Cumparatorul trimite produsele impachetate necorespunzator pentru protejare/manipulare prin alta metoda decat cea indicata de VOGLIO-MOBILI SRL (alt curier, posta romana, predare personala etc) este raspunzator de orice distrugeri, defecte, descompletari constatate la receptia returului.

7.9. Cumparatorul va returna alaturi de produsul comandat si toate produsele primite cadou din partea VOGLIO-MOBILI SRL. In cazul pierii, pierderii sau deteriorarii sub orice forma a acestor produse, VOGLIO-MOBILI SRL are dreptul de optiune de a alege intre refuzul returul produselor si retinerea unei parti corespunzatoare si proportionale din pretul achitat de Cumparator, pentru repararea prejudiciului produs prin nereturnarea produselor cadou.

 1. GARANTII SI SERVICE

8.1. Vanzatorul se angajeaza sa livreze produsul conform cu descrierea din cadrul site-ului http://www.vogliomobili.ro. Cumparatorul are obligatia de a pastra certificatul de garantie si factura fiscala, precum si a orice alt document livrat concomitent cu produsele comandate. In cazul aparitiei unei defectiuni, conform Legii nr. 449/2003, certificatul de garantie este singurul document care atesta dreptul la garantie si care va fi prezentat impreuna cu factura fiscala si dovada platii (chitanta, bon fiscal etc.). Pierderea certificatului de garantie determina anularea garantiei Bunului sau Serviciului.

8.2. Produsul este considerat neconform daca nu are aceleasi calitati precum este descris in cadrul confirmarii de comanda transmise in conformitate cu art. 2.5. Raspunderea vanzatorului este angajata daca lipsa de conformitate a produsului apare intr-un termen de 2 ani calculat de la data livrarii si daca Cumparatorul informeaza Vanzatorul despre aparitia lipsei de conformitate in termen de 2 zile de la data la care a constatat-o.

8.3. In cazul in care la livrare se constata o lipsa de conformitate a unui produs, Cumparatorul are dreptul de a cere repararea intr-o perioada rezonabila sau inlocuirea produsului, in conditiile legii. Daca aceste operatii nu sunt posibile, Cumparatorul are dreptul de a cere sa beneficieze de o reducere corespunzatoare a pretului sau de rezolutiunea contractului privind acel produs neconform.

8.3. Cumparatorul este obligat sa anunte lipsa din colet a unei componente sau a oricarui alt element necesar montajului si instalarii, inainte de inceperea montajului si sa pastreze etichetele si continutul coletului in starea in care le-a primit in vederea verificarii si inlocuirii.

8.4. Vanzatorul nu isi asuma nicio raspundere pentru executia si consecintele serviciilor de manipulare, transport, montaj si instalare executate de terti alesi de Cumparator, atunci cand produsul a fost deteriorat sau nu au fost respectate instructiunile producatorului. Vanzatorul nu isi asuma nicio raspundere privind consecintele pe care le-ar avea utilizarea sau intretinerea gresita a produselor, datorate nerespectarii instructiunilor producatorului.

8.5. Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului Cumparatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate.

8.6. Cumparatorul este de acord cu faptul ca produsele manufacturate si cele din materiale naturale precum pielea, lemnul masiv, furnir, nu pot fi fabricate identic din punct de vedere al texturii, nuantelor de culoare pe diferite suprafete si a particularitatilor aparente pe material. Cumparatorul este de acord cu faptul ca produsele din lemn masiv pot prezenta mici crapaturi sau noduri in functie de natura lemnului sau ca pot aparea in timp mici crapaturi functie de conditiile in care sunt pastrate produsele – la temperaturi situate in afara intervalului 18-30 de grade Celsius si umiditate ridicata. Acestea nu sunt considerate defecte de calitate.

8.7. Lipsa Certificatului de Garantie trebuie semnalata in maxim 48 de ore de la data livrarii produselor. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare, indiferent de motiv.

8.8. Vanzatorul acorda garantie care incepe de la data livrarii produselor, conform standardului minim prevazut in dispozitiile legale in vigoare. In aceasta perioada, daca deficientele nu sunt imputabile Cumparatorului, Vanzatorul isi asuma responsabilitatea repararii sau inlocuirii produsului pe cheltuiala sa. Dupa efectuarea livrarii Cumparatorul nu mai poate invoca deficiente cantitative sau deficiente pe care, in mod rezonabil, nu putea sa nu le observe/reclame la momentul livrarii (ciobituri, zgarieturi, rosaturi, fire trase, componente indoite, pete de murdarie etc.). Spargerea produselor sau componentelor din sticla sau zgarierea produselor dupa receptie sunt riscuri asumate integral de Cumparator.

8.9. Incarcarea inegala a dulapurilor cu obiecte sau miscarea lor din loc pot sa deregleze usile sau sertarele. Vanzatorul nu mai are nicio obligatie privind montajului si instalarea produselor sau cu privire la efectuarea reglajelor la sertare si usi. In lipsa unei alte specificatii, incarcarea maxima pe polita este de 7kg. Tasarea umpluturilor (burete, latex, altele) si intinderea pielii sau stofei (la canapele si saltele) precum si matuirea sau, dupa caz, lustruirea produselor, toate acestea produse in timp, ca urmare a uzurii intr-o utilizare normala nu sunt considerate defecte. In primele 3 luni de utilizare, spuma poliuretanica folosita la umplerea pernelor la canapele si la saltele se va tasa usor dupa care se va stabiliza complet, de aceea este normala aparitia unor cute ale tapiteriei. Buretele se poate tasa in timpul transportului de aceea este necesara o modelare a umpluturii din perne prin baterea usoara a acestora.

8.10. Vanzatorul nu isi asuma nicio raspundere privind consecintele pe care le-ar avea manipularea de catre Cumparator a produselor, inclusiv in locuri unde nu exista un spatiu suficient de manevra, precum zona usilor, holurilor sau casa scarilor etc..

8.11. Desi este asistat in procesul de vanzare de angajatii Vanzatorului, Cumparatorului ii revine intreaga raspundere privind alegerea formei, confortului, stilului, culorii, dimensiunilor, materialelor, finisajelor, precum si locul unde urmeaza a fi instalat produsul. Vanzatorul nu isi asuma nicio raspundere privind manipularea altor obiecte existente in spatiul unde vor fi instalate produsele. In lipsa unei notificari de la Cumparator, Vanzatorul nu isi asuma nicio raspundere privind transportul produselor daca nu sunt conditii corespunzatoare privind accesul, manevrarea si parcarea in siguranta a autovehiculului cu care se livreaza produsele la adresa indicata de catre Cumparator sau daca prin aceasta se incalca legea.

8.12. Pentru orice categorie de produse sunt strict interzise sub sanctiunea pierderii garantiei:

 • dezambalarea folosind obiecte taioase sau dure;
 • taierea sau zgarierea materialelor;
 • frecarea de alte suprafete sau cu substante (solutii de curatare) abrazive;
 • folosirea sau pastrarea produselor in medii umede sau la temperaturi sub 0 grade Celsius precum si in medii cu variatii de temperatura;
 • asezarea produsului langa surse de caldura (distanta de garda este de 1m) in afara mobilierului de bucatarie proiectat in acest scop;
 • folosirea produselor de curatare care contin acizi, petrol, gaz, detergenti, solventi chimici sau alcool (orice solutie trebuie incercata intai pe o suprafata mica, ascunsa);
 • dehidratarea pielii (fara hidratare pielea se usuca si crapa);
 • udarea produselor (curatati cu o carpa usor umezita intr-o solutie de apa cu sapun -50% apa, 50% sapun lichid pH neutru – apoi stergeti imediat cu o carpa uscata);
 • impingerea mobilierului (mobilierul demontabil trebuie demontat);
 • roluirea, indoirea sau curbarea saltelelor la transport si manipulare;
 • folosirea mobilierului in alt scop decat cel pentru care a fost proiectat.
 1. CONFIDENTIALITATE SI PRELUCRARE DATE CU CARACTER PERSONAL

9.1. VOGLIO-MOBILI SRL va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care furnizate. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

9.2. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, Utilizatorul/Cumparatorul/Clientul confera VOGLIO-MOBILI SRL dreptul de a colecta date cu caracter personal si date cu caracter special, in urmatoarele scopuri:

 • validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta (VOGLIO-MOBILI SRL conditioneaza de confirmare scrisa sau telefonica expedierea primei comenzi pentru un Cont nou, pentru conformitatea datelor);
 • ulterior validarii comenzii, pentru transmiterea de informatii privind produsele, perioadele de livrare, anulari sau a probleme de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre acesta;
 • pentru a facilita accesul acestuia la serviciu;
 • trimiterea de newslettere si/sau alerte periodice, in format exclusiv electronic (e-mail) si/sau telefonic (apel telefonic, SMS);
 • scopuri statistice.

9.3. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al VOGLIO-MOBILI SRL.

9.4. Prin inscrierea in baza de date a VOGLIO-MOBILI SRL, Clientul/Cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai VOGLIO-MOBILI SRL: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii in vederea indeplinirii obiectului Contractului incheiat intre Cumparator si Vanzator, precum si de agentii de stat, guvernamentale, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; cat si de alte companii cu care VOGLIO-MOBILI SRL poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si/sau a Serviciilor etc.

9.5. Prin crearea Contului pe Site, fiecare Utilizator sau Client si-a exprimat consimtamantul ca VOGLIO-MOBILI SRL sa colecteze si sa administreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/2001. De asemenea, prin crearea Contului fiecare Utilizator sau Client si-a dat acordul ca VOGLIO-MOBILI SRL sa transmita datele sale cu caracter personal catre partenerii contractuali ai VOGLIO-MOBILI SRL, in vederea prelucrarii respectivelor date. Oricare Utilizator sau Client are dreptul de a obtine de la VOGLIO-MOBILI SRL, printr-o cerere scrisa, semnata si datata, in mod gratuit:

 • confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate la un moment dat;
 • dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;
 • dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii;
 • notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. b) sau c), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

9.6. Oricare Utilizator/Client/Cumparator are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, prin transmiterea catre VOGLIO-MOBILI SRL a unei cereri intocmita in forma scrisa, datata si semnata, ca datele care il vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza.

 1. POLITICA COOKIE-URI PE WWW.VOGLIOMOBILI.RO

10.1. Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, un text special, deseori codificat, trimis de un server unui navigator web si apoi trimis inapoi (nemodificat) de catre navigator, de fiecare data cand acceseaza acel server.

10.2. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome, Mozilla) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului). Cookie-urile sunt folosite pentru autentificare precum si pentru urmarirea comportamentului utilizatorilor; aplicatii tipice sunt retinerea preferintelor utilizatorilor si implementarea sistemului de „cos de cumparaturi”.

10.3. Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile VOGLIO-MOBILI SRL pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor: ex: – preferintele in materie de confidentialitate online si istoricul cosului de cumparaturi.

10.4. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ajuta la intelegerea modalitatii in care un utilizator beneficiaza de www.vogliomobili.ro, permitand imbunatatirea structurii si continutului dar excluzand indentificarea personala a utilizatorului.

10.5. VOGLIO-MOBILI SRL foloseste doua tipuri de Cookie-uri: per sesiune si fixe (fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei/browser-ului web). Fisierele fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada in parametrii Cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator. Cookie-urile folosite de partenerii operatorului unei pagini web, incluzand fara limitari utlizatorii paginii web, fac obiectul Politicii de Confidentialitate respective.

10.6. O vizita pe www.vogliomobili.ro poate plasa: Cookie-uri de performanta a site-ului, Cookie-uri de analiza a vizitatorilor, Cookie-uri pentru geotargetting, Cookie-uri de inregistrare, Cookie-uri pentru publicitate sau Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate.

10.7. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator si sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele. In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand cookie-urile sunt trimise catre terminalul sau.

10.8. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale www.vogliomobili.ro.

10.9. Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri imposibil de folosit. Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile; dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.

 1. RASPUNDERE

11.1. VOGLIO-MOBILI SRL nu poate fi tinuta responsabila in nici un fel in fata niciunei persoane care utilizeaza Siteul sau Continutul, altfel decat in limita articolelor ce constituie Termeni si Conditii.

11.2. In cazul in care un Utilizator/Client/Cumparator considera ca un Continut expediat prin orice mijloc de catre VOGLIO-MOBILI SRL violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate sa contacteze pentru detalii VOGLIO-MOBILI SRL, conform detaliilor de contact la ciao@vogliomobili.ro astfel incat VOGLIO-MOBILI SRL sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.

11.3. VOGLIO-MOBILI SRL nu garanteaza niciunei persoane acces pe site sau la serviciu, in lipsa inregistrarii de catre acesta din urma prin parcurgerea etapelor de inregistrare de pe site, si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial si/sau integral continutul, de a reproduce partial sau integral continutul, de a copia, sau de a exploata orice continut in orice alta maniera, sau de a transfera vreunui tert orice continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al VOGLIO-MOBILI SRL.

11.4. VOGLIO-MOBILI SRL nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

11.5. VOGLIO-MOBILI SRL este exonerata de orice vina in cazul utilizarii siteurilor si/sau al continutului transmis catre Utilizator/Client/Cumparator, prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc.), prin intermediul siteurilor, e-mail-ului sau al unui angajat al VOGLIO-MOBILI SRL, atunci cand aceasta utilizare a continutului poate sau produce pagube de orice natura Utilizatorului, Clientului, Cumparatorului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.

11.6. VOGLIO-MOBILI SRL nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:

 • serviciul va fi potrivit cerintelor Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului;
 • serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel;
 • produsele/serviciile obtinute gratis sau contra-cost prin intermediul serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului;
 • in limita prevederilor Termeni si Conditii, operatorii, administratorii si/sau proprietarii site-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie/ legatura / tranzactie / colaborare / etc. care pot aparea intre Utilizator/Client/Cumparator si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul siteului.
 1. NOTIFICARI

In acceptiunea partilor, orice notificare adresata de una dintre acestea celeilalte, este valabil indeplinita daca va fi transmisa in scris la adresa prevazuta in partea introductiva a facturii. Schimbarea adresei nu poate fi opusa partilor daca ea nu a fost comunicata in scris. In cazul notificarii pe cale postala, aceasta va fi transmisa prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire si se considera primita de destinatar la data mentionata de oficiul postal primitor pe aceasta confirmare.

 1. FORTA MAJORA

Orice eveniment imprevizibil si inevitabil, independent de vointa partilor, care impiedica in parte sau in totalitate indeplinirea obligatiilor contractuale, va fi considerat ca un caz de forta majora. Partea care invoca forta majora si care o va aduce la cunostinta celeilalte parti contractante in cel mult 7 zile de la aparitia cazului de forta majora invocat, va fi exonerata de obligatiile sale dar numai in masura si exclusiv pentru perioada pentru care forta majora se aplica.

 1. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre VOGLIO-MOBILI SRL si Utilizatori/Clienti/Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Timisoara sau de Curtea de Arbitraj Comercial de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, conform cu legislatia in vigoare in Romania.

 1. DISPOZITII FINALE

14.1. VOGLIO-MOBILI SRL isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului precum si orice continut fara notificare prealabila a Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului.

14.2. In limita prevederilor Termeni si Conditii, VOGLIO-MOBILI SRL nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.

14.3. VOGLIO-MOBILI SRL isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

14.4. VOGLIO-MOBILI SRL poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii aferente onorarii Comenzii, fara informarea Clientului si fara a fi necesar acordul acestuia.